Valentine og potlucks!

15 søde børn, der synger “You are my sunshine” – Hugo er bagerst i den sorte trøje.

Da jeg første gang hørte ordet ‘potluck’ var jeg temmelig forvirret. Jeg kunne slet ikke gennemskue, hvad det dog skulle betyde! Siden da har jeg hørt det en hel del gange, og det betyder såmænd noget så simpelt som ‘sammenskudsgilde’. Amerikanerne er nemlig vilde med potlucks! I Hugos preschool er der potlucks ved enhver tænkelig anledning – Halloween, Thanksgiving, jul… Og i dag har vi så lige været til Valentines-potluck.

De gør rigtig meget ud af det i preschoolen. Hver gang har børnene forberedt en optræden med et par sange, og der er pyntet op med fine dekorationer og ting, som de selv har lavet i ugerne inden. Alle forældre tager mad med, og så får vi alle frokost sammen efter sangene. Det er ret fint, at de gør så meget ud af det hver gang. Og det er rart med en anledning til at tale lidt med de andre forældre. Her til Valentine’s Day sang de “You are my sunshine” og “You are so beautiful to me”, det var da virkelig bare så super sødt med 15 skrålende 4-årige!

Valentines er selvfølgelig kommet til Danmark, men det er ikke noget, som vi nogensinde har fejret i vores familie. Her er der forventeligt et helt andet fokus på det, også for børnene. De har f.eks. Valentines kort med til deres klassekammerater. Så vi har været i gang med at lave til Hugos preschool, og Vida har lavet til alle i hendes klasse. Man kan lave kort eller give en lille ting/snack. Fordi det er noget, som alle gør her, kunne vi heldigvis købe pakker med kort og blyanter og magneter, som ungerne så kan dele ud. Som princip (og her er jeg jo virkelig dansk og hellig), så vil jeg ikke give slik med i skolen. Det får de så til gengæld af nogle af vennerne – i Hugos preschool var det et par stykker, som gav en slikpind eller chokolade, så det er jo fint. Men vi gav altså en blyant sammen med kortet, hahaha!

Vida glæder sig til at give kort til alle vennerne. Og det er da en hyggelig ting, at de bruger tid og kræfter på noget, som skal glæde andre. Hun har selv dekoreret alle kortene. Så er jeg spændt på at se, hvad hun kommer hjem med i morgen. Sandsynligvis 23 kort fra klassekammeraterne, og mon ikke også der er lidt chokolade og slik med i ‘høsten’. Så er det jo heldigt, at vi kan kombinere det med deres fredagsslik!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen