Sommerferie i Danmark

Stranden ved Vesterhavet

I går landede vi i Aalborg Lufthavn trætte og glade – klar til en meget lang sommerferie, som det meste af tiden vil blive tilbragt i sommerhus ved Vesterhavet. Vi har valgt at tilbringe hele sommeren i Danmark af flere årsager. Selvom det hele åbner mere op i Los Angeles, så er der stadig mange ting, man ikke kan. Smittetrykket er stadig en del højere end her, og man skal i LA bære masker alle steder. Europa er bare længere i processen på alle måder. Det giver os mulighed for at være sammen med familie og venner, og endnu vigtigere giver det min mand mere muligheder i forhold til arbejdet. Han er instruktør, og mens alle film- og reklameproduktioner i USA er stadig på hold, så begynder Europa lige så stille igen.

Rejsen fra LA til Danmark er vi efterhånden blevet vant til. Det er naturligvis en lang tur, hvor det indre ur vendes på hovedet, men vi har prøvet værre. Der var dog et par ting, som var noget anderledes end sædvanligt…

Allerede ved ankomsten til LAX kunne man se forskel. Der plejer selvsagt at være overrendt med mennesker, og det var der bestemt ikke… Vi gled igennem både check-in og sikkerhedskontrol for så at komme ind til en temmelig tom terminal, hvor næsten alt var lukket. Det var egentlig rigtig rart – masser af ledige pladser, ingen butikker til at friste børnene og ingen køer på toilettet!

Lufthavnen i LA

Man skal bære maske hele tiden på rejsen. Både i lufthavnene og i flyet. Med undtagelse af når man spiser… Det ville da også være en smule svært. Det er da super træls, ingen tvivl om det. Men det gik faktisk overraskende fint. Ungerne accepterede den præmis fra starten. De glemte en gang imellem at få den op igen efter noget mad, men accepterede hver gang, når vi bad dem om det.

Selvom lufthavnen i LA var tom, så var flyet fra Los Angeles til Amsterdam næsten fyldt. Så hvis man er bange for at være i nærheden af andre, skal man stadig lade være med at flyve. Vores oplevelse var, at folk respekterede reglerne langt hen af vejen, beholdt maskerne på og holdte den afstand, der var mulig. Vi var heldige ikke at komme til at sidde lige ved siden af andre, men der er jo stadig mange mennesker i et fly. Det er umuligt at holde 1-2 meters afstand hele tiden, så det skal man være ok med selvfølgelig. Der var stadig mad på turen, men frem for at stewardesserne hele tiden kom forbi med vogne, så fik vi en pose med en masse snack og drikkevarer til at starte med, og så et enkelt varmt måltid. Ungerne elskede ‘snackposen’, og det var faktisk vildt dejligt at serveringsvognene ikke skulle forbi hele tiden!

I Amsterdam virkede det hele mere normalt. Der var en del flere rejsende, men man skulle selvfølgelig stadig bære masker, og der er ekstra foranstaltninger overalt. Man er ikke i tvivl om, at det hele stadig er meget anderledes. Vi fløj med et mindre fly fra Amsterdam til Aalborg, og det var praktisk talt tomt. Jeg tror vi var 15-20 passagerer. Men det er nok ikke helt unormalt på vej til Aalborg:-) Vi plejer jo at lande i Kbh, men hvor er det da bare meget nemmere at ankomme til en lille lufthavn. Man går igennem på 5 minutter, og så var det selvfølgelig bare så fedt, at vi kun havde en halv times kørsel til sommerhuset.

Nu er vi i Danmark de næste knap tre måneder, før vi vender snuden mod LA igen. Vi er spændte på at se, hvordan udviklingen bliver i mellemtiden, og hvad vi vender hjem til. Men for en stund vil vi nyde de lange, lyse sommeraftner, masser af tid sammen med familie og venner – og selvfølgelig en masse rugbrødsmadder og dansk slik!

4 kommentarer til “Sommerferie i Danmark”

  1. Velkommen hjem til jer alle sammen, det kunne da næsten ikke være bedre timet. Næsten lige så varmt som i LA. Ses senere

  2. Jeg har været ved Vesterhavet mange gange min far var fra Mejls uden for Varde, nu har jeg boet i USA er citizen, håber i har en god ferie, med friske frugter og fisk

  3. Ja vi plejer at rejse hvert år Boston, Amsterdam, Aalborg. Vi har sommerhus i Rødhus. Men ikke i år pga af Covid 19. Vi er 3 som har dansk pas, men ikke min mand. Så vi håber at komme afsted næste år. Rigtig god ferie!

  4. Jeg er stadig bange for at gå på en flyve maskine. Dog er jeg lidt misundelig på jeg.
    Tilbragte hver sommer i Løkken som barn og savner det utroligt. Nyd jeres ferie. I hvertfald
    kommer i hjem til LA varme. 😎😎

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen