Anbefaling: Eftermiddagsfilm og Disney-klassikere

Mon ikke der kommer regn i løbet af den danske sommer… Så nu får I lige lidt filmanbefalinger fra mine unger til jeres:-)

Et af vores tiltag under corona-tiden var eftermiddagsfilm. Lige der i ulvetimen, når der var brug for lidt ro – efter skolearbejde og leg, og ofte som en mulighed for at stoppe trætte børn fra flere skænderier. For når den eneste legekammerat er lillebror/storesøster, så er der dage, hvor det hele bare går i hårdknude. Dage hvor man ikke gider lege med hinanden mere eller bare decideret keder sig, fordi man for jeg-ved-ikke-hvilken-dag igen er bundet til hjemmet! Så det blev hurtigt en rutine under vores 3 måneder lange isolationsperiode i Los Angeles. Vi valgte at abonnere på Disney+ (som er kommet i USA, og vist kommer til DK til september), så var der rigeligt at vælge imellem. De har ikke tidligere set ret mange film, men med uendelige mængder af tid derhjemme, skulle deres repertoire udvides.

De var selvfølgelig hurtige til at vælge de film, som de allerede kendte. Så til at starte med så de Frozen og Cars ufatteligt mange gange! Vi lavede en ordning, hvor de skiftedes til at vælge, så der både var plads til prinsesse-film og Cars. Der er vel at mærke 3 Cars-film, så Hugo kunne fint bare se de tre på skift, hvis det stod til ham! Men efter flere gensyn med Elsa og Lightning McQueen besluttede vi, at det var på tide at se nogle af de film, som de ikke kendte…

Det blev både til nye og gamle film, og her er nogle af dem, de virkelig elskede – til mors og fars store glæde:-)

  • Honey, I shrunk the kids – og 2’eren: Honey, we shrunk ourselves Jeg kan selv huske at have se de her film som barn, og jeg synes, at det er helt fantastisk, at både Vida og Hugo var vilde dem. Det er sjovt, at mekaniske kæmpe-myrer og mindre CGI stadig tryllebinder ungerne. Og godt nok for dem at se andet end prinsesser og talende dyr!
  • Aristocats Min egen yndlings Disney-film. Så den skulle de naturligvis se. Efter min mening har den her nogle af de bedste Disney-sange!
  • Vaiana Den får min varmeste anbefaling. En virkelig fin film med skønne sange. Både for piger og dreneg.
  • Fortryllet Vida var helt vild med den! Hugo forstod ikke det hele, og det giver jo fin mening, da den jo nok er til de ældre børn og voksne. Men Vida lagde faktisk mærke til de ting, der kom fra andre eventyr og synes det var sjovt med referencerne.
  • 101 Dalmatinere En Disney-klassiker, som jeg ikke lige havde forventet, de ville elske. Men åbenbart er Cruella de Ville bare den sjoveste og vildeste skurk, og hun holder stadig:-)

Vi fortsætter vores udforskning. Eftermiddagsfilm er stadig på programmet, selvom der nok bliver færre af dem, når vi nu kan begynde at være sammen med familien lige om lidt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen