Tresomhed og alenetid

Vi har sendt far afsted på arbejde i udlandet, og de næste knap tre uger er det bare mig og ungerne. Ren tresomhed.

Jeg er vant til at være alene med børnene, da min mand ofte rejser. Det generer mig ikke. Hans arbejde forudsætter længere ture en gang imellem, og jeg prøver at få det bedste ude af min alenetid i stedet for at være træt af det. Det kan jeg jo lige så godt.

Det er lidt anderledes denne gang. Børnene er hjemme hele tiden, da vi jo hjemmeskoler. Sidste gang han var afsted var skolen ikke startet… Og med de nye restriktioner bliver vi lidt mere isolerede og kommer til at være rigtig meget bare os tre. Den gode rytme med legegruppe (som både jeg og ungerne virkelig elsker), spontane ture i svømmehal eller på hyggeshopping og aftaler med venner er lige sat lidt på pause. Det er selvfølgelig super øv, da det var vores måde at se andre og være sociale uden for vores lille hjemmeboble. Vi kan da heldigvis se den nærmeste familie… Ellers ville jeg nok blive en anelse kuk-kuk. Tre uger uden andet selskab end ungerne… Der trækker jeg alligevel linjen!

Det kan naturligvis være hårdt at være alene om at klare alt i forhold til børnene. Altså jeg er da bestemt ikke fan af at skulle lave mad hver eneste aften, stå for samtlige putninger og være den eneste til at tage de trælse kampe. Men så prøver jeg i stedet at nyde de små ting ved alenetiden… Jeg kan helt selv bestemme, hvilken halvdårlig tøsefilm jeg vil se om aftenen – helt uden irriterende kommentarer fra gemalen. Jeg kan også gå rundt i slasketøj dagen lang uden bemærkninger om, at jeg da vist har haft den samme trøje på hver dag i en uge! Jeg kan købe lige præcis det slik og chokolade, som jeg elsker. Ikke noget chilichokolade eller poser kun med vingummi, som ellers er hans favorit, hahaha!

Det er jo de små glæder. Dem der gør alenetiden lidt nemmere. For selvfølgelig bliver det kedeligt efter en uges tid. Særligt i disse tider med alle begrænsningerne.

Jeg startede stærkt ud med filmen Holidate i går. Sune ville krumme tæer bare ved tanken om at skulle sidde igennem den. Så den kunne ikke være mere perfekt;-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen